U prostor: Radionice

Pod vodstvom tima arhitekata i majstora, sudionici sudjeluju u istraživanju načina izvedbe i karakteristika pojedinih materijala, te se izvodi prostorna intervencija u odabranom prostoru u Čakovcu kroz interaktivnu online virtualno-fizičku radionicu.

U sklopu tematskog bloka 4: IZ VIRTUALNOG U FIZIČKI PROSTOR održana je radionica na kojoj su se obrađivale 3 osnovne teme:

– istraživanje kompozicije prostorne intervencije

– istraživanje kompozicije slaganja podne opeke

– istraživanje kompozicije elemenata od opeke

U sklopu radionica nastavilo se prostorno istraživanje i započela izvedba na terenu. Fokus je stavljen na opeku, a prostorno rješenje se nadovezuje na izvedbu prethodnog projekta Laboratorij arhitekture na jugu Čakovca.

Kompozicija se sastoji od polja podne opeke 8×8 metara u kojoj se izmjenjuju raznovrsni načini slaganja opeke (u poljima 2x2m). Na osnovno podno polje nadograđuju se 3 linijska elementa svaki 8m’ koji dobivaju i treću dimenziju te postaju elementi za sjedenje, odmor i razne manje društvene događaje.

Trajanje: 3 dana po 3 sata
Voditelji: Silvija Pranjić, dipl.ing.arh.; Matija Novak, mag.ing.arch.; Blanka Levačić, dipl.ing.arh.; Zdravko Kolarić, VKV, zidar, stručni učitelj; Josip Križaić, RSGS, instruktor, stručni učitelj; Vladimir Hatlak, KV stolar, stručni učitelj / dodatni uključeni: Marija Dekar, mag.ing.arch.; Kristina Žižek, dipl.ing.arh.; Željko Kontak, mag. ing. geod.
Vrijeme: 25. / 26. / 27.5.2022. / izvedba: svibanj i lipanj 2022.

Sudionici: 20 sudionika (25-) – učenici i studenti: Graditeljska škola Čakovec, Gimnazija J. Slavenskog Čakovec, Srednja škola Čakovec, Srednja škola Prelog, Međimursko veleučilište u Čakovcu

Povezane objave

Brošure

Završna konferencija

U prostor: Tribina

U prostor: Predavanja