Ideja i koncept: Radionice

Pod vodstvom tima arhitekata i krajobraznih arhitekata, sudionici razrađuju i osmišljavaju elemente koncepta i idejnih rješenja prostorne intervencije u Čakovcu, prezentiraju i raspravljaju o idejama. Ideje će poslužiti kao podloga za arhitektonsku razradu finalnog rješenja prostorne intervencije.


Prvog dana sudionike se upoznalo s prostorom potoka Trnave u Međimurju, analiziralo se postojeće stanje, tražila se moguća inspiracija funkcija i geometrije, te ih se ukratko upoznalo s temom opeke kao materijala. Drugi i treći dan su se osmišljavale osnovne ideje za cijeli tok Trnave u Međimurju, ispitivala moguća geometrija i funkcije u užem dijelu prostora uz tok Trnave u Čakovcu, te su se kroz rad s malim drvenim elementima istraživale mogućnosti slaganja opeke s naglaskom na vanjske javne prostore.


Trajanje: 3 dana po 3 sata
Voditelji: Silvija Pranjić, dipl.ing.arh.; Kristina Žižek, dipl.ing.arh.; Martin Geček, mag.ing.kraj.arh.; Marija Dekar, mag.ing.arch.; Blanka Levačić, dipl.ing.arh.

Vrijeme: 14. / 15. / 16. 3. 2022.

Sudionici: 25 sudionika (25-) – učenici i studenti: Graditeljska škola Čakovec, Gimnazija J. Slavenskog Čakovec, Srednja škola Čakovec, Srednja škola Prelog, Međimursko veleučilište u Čakovcu

Povezane objave

Brošure

U prostor: Radionice

Završna konferencija

U prostor: Tribina